Nyttårsforsettets forbannelse

Januar er her med alle nyttårsforsettene som følger med. Noen blir bare med tanken. Andre varer akkurat en dag og noen litt lenger. Omtrent halvparten klarer bragden med å gjennomføre.

Romjulsimpulser

For egen del er det mange år siden jeg sluttet med mine. Listen er lang over alle de mislykkede forsøkene på å starte et nytt å bedre liv 1. januar.

Resultatet over manglende gjennomføring ble heller dårlig samvittighet. Nederlaget kom og varte lenger enn forsettet mitt. Som ene og alene ble skapt av meg selv.

Til slutt skjønte jeg sammenhengen. Mine nyttårsforsetter var romjulsimpulser som vare lite gjennomtenkt og planlagt. Basert på en tanke om at jeg burde. Men viljen og lysten var fraværende.

Fra da av ble det umiddelbart stopp på min årlige nedbrytningsprosess med start 1. januar og bråstopp nesten samme dag. Jeg kaller det nyttårsforsettets forbannelse.

Hvorfor?

Jeg har funnet andre måter å komme i havn. For meg er det min indre motivasjon. Når jeg har funnet mitt HVORFOR. Selve meningen med det jeg holder på med, da gjennomfører jeg.

For tiden er jeg i ferd med å gjennomføre et stort mål for meg selv. Og når jeg nå er så sikker på mitt valg, handler det om å se for meg målet. Jeg visualiserer drømmen min. Jeg ser meg selv der framme.

Godfølelsen brer seg i hele kroppen. Dette vil jeg virkelig.

Planlegging, delmål og visualisering

Og for å få til gjennomføringen, har planlegging vært en avgjørende faktor. For meg har det å sette delmål vært forskjellen som har utgjort forskjellen på å klare å gjennomføre.

Nyttårsforsettets mislykkede impulshandlinger har blitt satt i system med planlegging. Målet i det fjerne har blitt enklere å håndtere fordi mine delmål fungerer som ror. Jeg får bevis på at jeg beveger meg fremover når jeg tar en avsjekk på hvor jeg er.

Motgang kommer

Men en ting er sikkert. Motgang møter jeg på veien. Motgang som truer meg til å gi opp. Kritiske øyeblikk som er vinn eller forsvinn. Hva gjør jeg da?

Jeg visualiserer. Ser for meg mulige situasjoner med alternative løsninger. Hva gjør jeg hvis det eller det skjer? Hva gjør jeg når usikkerheten melder seg?

For meg er det enklere å møte disse utfordringene når jeg har jobbet i forkant. Bevisstgjort meg selv. Sett for meg mulige fallgruver og laget meg mine alternative løsninger.

For når vi allerede har «opplevd» hendelsen, er vi best mulig forberedt på alle eventualiteter.

Kurs mot målet

Da er det bare å sette kurs mot målet. Målrettet og langsiktig jobbing er løsningen. Og på veien skal jeg også nyte reisen med all den læring det gir.

Da gjenstår det for meg å ønske deg et fantastisk 2016, med eller uten nyttårsforsett:-)

Jeg vet at om du virkelig vil gjennomføre, så får du det til. Det er din indre motivasjon, tro og planlegging som fører deg mot målet. Finn DITT hvorfor, selve meningen. Planlegg, sett delmål og visualiser.

Og husk at hvert steg skal feires. For selve reisen er det egentlige målet. Det er her vi kommer til å bruke mest tid.

Riktig Godt Nytt År

Klem, Kristin <3

Hva gjør du for å nå dine mål? Hvilke erfaringer har du gjort deg? Om du har lure tips og triks som fungerer, vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet.

Del gjerne bloggen og følg meg veldig gjerne på FB.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar